sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Tahti kiristyy

Ensimmäinen "intensiiviviikko" lähestyy loppuaa ja voin kyllä kilpailuhenkisimmille vihollisilleni myöntää, että ei se nyt kauhean lukurikas ollut. Tunteja kertyi kasaan ehkä viisitoista. Parina päivänä en avannut kirjoja ollenkaan, mutta kuluva viikonloppu on ollut tehokas.

Laskentatoimen kirjan luin eilen kokonaan kertaalleen, vaikka opuksen holistinen omaksuminen alkoi loppumetreillä rakoilla. Kyseisen kirjan eniten ärsytyskynnystä hivelevät asiat liittyvät budjetoinnin ulkoamuistettaviin listoihin ja ensimmäisen kappaleen taseeseen. Minua kiinnostavat asiakokonaisuudet, eivät mukateoreettisella pohjavireellä ja lievästi hataralla jakoperusteella lohkotut termilistaumat budjetoinnin vaiheista! Miksi laskentatoimessa se investointikin piti jakaa kuuteen ulkoaopittavaan vaiheeseen? Vähän kuin jakaisi nisäkkäiden fyysisen liikkeen askelpareihin ja juoksuaskelpareihin, minkä lisäksi molemmat jaetaan viiteen alalohkoon ja annetaan niille typeriä nimiä, kuten: "Tavoite, fokusointi, painopisteen muuttaminen, fyysinen aktio ja laskeutuminen".

Onhan tämä kilpailumielessä se ydinjuttu: motivaation mittaaminen. Kyllä sitä tulee mietittyä, jaksaako tätä ulkopuurtamista koepäivään saakka. Motivaationi on kuitenkin pysynyt todella korkealla eikä lukeminen toistaiseksi ole maistunut puulta, kun vertaa viimevuoden suoritukseeni.

Seuraavasta saatta pamahtaa mulkun leima otsaan, mutta naureskelin tässä toisen kokelaan kanssa HELBUSille. Maksaako siellä ihmiset oikeasti lähestulkoon 20,000 euroa siitä, että he pääsevät käymään kauppa-aiheisia kursseja? Jos maksat hiukan lisää, on sinulla mahdollisuus käydä esimerkiksi Malesian Kuala Lumpurissa BBA-tutkinto vielä tämän mahtavan koulun päätteeksi. Yhtään ottamatta kantaa opetuksen tasoon, mikä voi tietenkin olla ihan pätevääkin, on mielestäni todella typerää maksaa tavallisesta tradenomitutkinnosta huomattavia summia rahaa. Tutkinnosta, jonka saatavuutta ei voida varmistaa. Kyseisten papereiden pätevyys ei taida edes vakuuttaa kaikkia työnantajia täällä Suomen rajojen sisäpuolella. Mietitään vaikka pankkialaa; Palkkaako Nordea sijoitusosastolle mielummin ekonomin, sisäistä laskentatoimea lukeneen tradenomin, vai tämän henkilön, jonka tutkinnon sisällöstä kenelläkään ei ole hajua? Toki tieto on aina tietoa ja henkilölle, jonka vanhempien likviditeetti riittää, on HELBUS varmasti ihan pätevä paikka hakea osaamista. Mikäs minä olen sanomaan. Halvempaa se on silti mennä vaikka AMK:n kansainväliseen bisnekseen.

Aihetta myhäilylle olisi toki enemmän, jos itse olisin missään koulussa. Lopetan tältäerää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti