keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Kuumotus: Yli 9000

Noniin.

Noniin, noniin.

Tämä sama vaihe on noussut pinnalle varmasti hyvin monella kokelaalla tässä muutaman viikon sisään. Jos ei, niin kyllä se sieltä esiin tulee, jos Aaltoon haette. Kuumotus ja ahdistus, kyllästettynä epätoivolla ja stressillä. Kyseiset mielentilat nousevat aallottain (badumtsihh) tihenevään tahtiin ja oletan, että ne ovat täysin normaaleja.

Epätoivohan syntyy oman osaamisen tasosta. Tuntuu, että omalta osalta meni viimeisen kansantaloustieteen kurssitunnin asiat niin ohi, että aloin huolestumaan koko osaamiseni tasosta. Pohjatiedot ovat hyvät, mutta yksityiskohdat ovat täysin sumuisia, varsinkin jomasta. En pelkää matematiikkaa, tai muutakaan ja olen tyytyväinen kokonaisuuden hallinnasta. Ahdistus nousee enemmänkin verrattaessa omia kokemuksia muiden rentouteen ja ylimielisiin virnistyksiin, vaikka pelissä saattaa esiintyä bluffaamista. Kyllä, tämä on raakaa peliä. Aikaa on jäljellä viisi viikkoa.

Loppukirin olisi syytä alkaa nyt. Pienensin työmäärät 17 tuntiin viikossa, vaikka tuntuu, että tämä on kaikista eniten stressiä aiheuttava faktori. Sain jopa pienen säälittävän viikon loman ennen kokeita, joskin kauppiksen pääsykoetta edeltävä alkuviikko menee arkkitehtuurin suunnittelukokeissa. Se on paljon pois lukemisesta. En tiedä miten tähänkin päädyin. Sitten on vielä pari säälittävää DIA-hakukohteen koetta, minne menen lähinnä rölöttämään hakevan näköisenä. Korkeakoulupaniikki iskee. Ristin itseni virallisesti kovikseksi, jos onnistun rämpimään Aaltoon ollessani vielä töissä ja hakiessani pariin muuhun kohteeseen. Itseluottamuksesta tässä on eniten puute.

Pari kaveria on jo luovuttanut lukemisen suhteen ja toinen vakuutti ettei kouluunpääsy enään kiinnosta. Paskanvitut, sama jantteri haki myös viimevuonna tosissaan ja halusi sinne enemmän kuin mitään muuta. Itse luotan siihen, että hyvään kouluun pääseminen on itseni kannalta paras ratkaisu, jos vaihtoehtona on pysyä asiakaspalvelutyössä ja harrastella merkityksettömiä asioita kotona. Haluan viedä asioita pitemmälle. Tämä auttaa minua jaksamaan pitkälle.

Olen henkisesti valmistautunut ottamaan paikan vastaan vaikka Vaasasta, ja olisin hyvin tyytyväinen pääsystäni edes sinne. Hakisin joka tapauksessa Aallon maisteriohjelmiin, joten kaipa se on yks hailee missä kandivaiheen suoritan. Miksi vaiva? Tämä johtuu Aallon maisteriohjelmista, jotka istuvat suunnitelmieni kanssa paremmin.

Ai mitkä? En kerro. Senkin kakkapylly.

Epäpukumiehellä on kaikesta huolimatta legot nyt kunnossa. Siitä huojentuneena menin ja ostin merkkareita sekä sokeripitoisia happojuomia. #yolo tai jotain. *burb*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti