torstai 22. marraskuuta 2012

Raha ja sen merkitys

Epäpukumies on köyhä.

Kuulun tilastollisesti alimpaan tulokymmenykseen. Duunistani ei jää tarpeeksi rahaa elämiseen ainakaan näillä vuokrilla. Asun VVO:n upouudessa 2011 valmistuneessa kerrostalossa, joten katteet ovat pojilla myös sen mukaiset. Muutan kuitenkin joulukuun ensimmäinen pois Helsinkiin, upouuteen Alkuasuntojen kaksioon ilman että menot heilahtavat juuri ollenkaan. Palvelutkin ovat uudessa lukaalissani paremmat kuin nykyisessä.

Laskin budjettiani keväälle 2013 ja mahassani alkoi kiertämään. Haluan keskittyä mahdollisimman paljon lukemiseen, mutta pakollinen kokopäivätyö tekee siitä ärsyttävän vaikeaa. Jos olen liikaa töissä, lukumotivaatio murenee. Jos keskityn vain lukemiseen, näivetyn kuoliaaksi ja lennän ulos asunnostani. Jos pakottaudun tekemään kumpaakin, sekoan, riisuudun alasti, maalaan itseni sianverellä ja siirryn Senaatintorille aiheuttamaan yleistä paheksuntaa siihen asti, että siviilipoliisi pääsee paikalle ja ampuu minua Taserilla. Pyrkimys olisi olla huhti- ja toukokuu ilman töitä, jotta voin keskittyä vain lukemiseen, sillä valmennuskurssin alettua haluan keskittyä vain ja ainoastaan siihen. Rahahuolet ja epävarmat tulot tekevät vain siitä hyvin vaikeaa.


Voin tässä avautua vähän normaalikäytäntöjen vastaisesti yksityisasioista: Minulla on käyttötilillä 12,2 euroa sekä luottotili tapissa. Seuraavan palkkapäivään on noin 20 päivää. Neljä laskua yhteisarvoltaan 130e. Muutto edessä. Syödäkin pitäisi. Yhtälössä on jokin pahasti pielessä.

Toki, aina voin uudelleenallokoida menojani sekä tulojani ja elää makaronilla koko kevään. Luovun kaikesta vähänkin turhasta ja alan dyykkailemaan roskiksesta. Myyn kitarani sekä vahvistimeni, saisin mokomista ainakin vajaa pari tonnia. Pummilla matkustamisen odotusarvo on plussan puolella, varsinkin seutua käytettäessä. Tällaistakin elämäntyyliä voi toki harrastaa.

En suostu siihen. Haluan ylläpitää elämässäni tietynlaista vakautta ja arvostan auktoriteettia, lakeja sekä sääntöjä. Jos kaikki toimivat niiden mukaan, homma toimii tehokkaasti. Ongelmakohdatkin voidaan huuhtoa paremmin esille, jos kaikki vesi menee samaan suuntaan, eikä joku yritä kokoajan heittää sekaan lisää paskaa tai lyödä vaskoolia pois käsistä. Ongelmiahan toki on. En vain osaa tarkalleen sanoa onko se huono palkka (se perinteinen muissa-vika-minussa-ei-niinkään), rahankäyttöni, korkea hintataso, porvarit, vasemmisto, vai jotain muuta vielä megalomaanisempaa. Raha ei kuitenkaan riitä ja se vituttaa.

Epäpukumies potkii tolppaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti