torstai 7. helmikuuta 2013

Paremmalla puolella vuodenvaihdetta

Viimepäivityksestä onkin aikaa.

Suunnitelmani pitää, luen kauppakorkeakoulun pääsykokeita varten ja olen jopa pitäytynyt lukusuunnitelmassani. Kirjat ovat kerran luettu läpi ja tehtäviäkin on tullut tehtyä kymmeniä erityisesti matematiikan osalta. Hassua, osio jonka jätin muitta mutkitta viimevuonna läpikäymättä osoittautuikin helpommaksi kuin kuvittelin. Yksinkertaiset laskut ovat vain kääritty hyvin monimutkaiseen käärepaperiin (ja rumaan, epäselvään kirjaan! Kuka helvetti näitä on kirjoittanut?). Teen myös tiivistelmiä/muistiinpanoja jokaisen kirjan jokaisesta kappaleesta. Auttaa kummasti jäsentämään kaikki asiat siistiksi kartaksi päähän.

Olen nyt hyväpalkkaisessa avokonttorityössä tasaisilla työajoilla, mikä helpottaa jaksottamaan lukemista, mutta tämänhetkinen neljänkymmenen tunnin työsopimus ei oikein sovi täysipäiväiseen lukemiseen kauhean hyvin. Näin aluksi tämä ei haittaa. Kurssini alkavat vasta huhtikuussa ja tarkoitus on vaihtaa tuntityöntekijäksi sen alkuun mennessä, jolloin voin keskittyä lukemiseen täysin. Palo on kova ja motivaatio korkealla, kirjat kiinnostavat huomattavasti enemmän kuin viime vuonna, tai enemmän kuin edes viime marraskuussa. Mainitsin eräässä kirjoituksessa, että talousmatematiikka ei kiinosta ollenkaan. Olin väärässä, se kiinnostaa paljon enemmän kuin osasin odottaa, lähinnä siksi että jo kauan sitten aivoista valuneet matemaattiset perustaidot ovat tässä viimeviikkoina palautuneet suurimmiltaosin takaisin mieleen ja huomasin frekvenssianalyysin olevan niin helppoa, että nauroin tehtäviä tehdessäni. Vaikeuksia tuottaa lähinnä jotkin erikoiset sievennystilanteet, tai lineaarinen ohjelmointi (josta ei kyllä vieläkään ole mitään käryä).

Näissä kauppakorkeakoulun pääsykoekirjoissa ei itseäni ärsytä mikään muu niin paljon, kuin listat. Niitä on helvetti miljoona. Listat, joissa on sisällä listoja. Listat, jotka viittaavat toisiin listoihin. Termilistoja, kaavalistoja, tunnuslukulistoja, listoja, listoja ja listoja. Ei se mitään. Otetaahan tässä miehistä ja naisista mittaa. Ne, jotka muistavat listat parhaiten, pääsevät sisään.

Oma spekulaationi pisterajoista on, että ne nousevat pari pojoa. Matematiikka on tunnetusti aina laskenut vallitsevaa rajatasoa vähän alaspäin, mutta tänä vuonna tavallisesti vaikeuksia tuottanut aineisto-osuus on poistettu kokonaan ja matematiikastakin saa aiempaa vähemmän pisteitä. Toisaalta kompensaatiota luulisi tulevan entistä vaikeammalla kokeella.

Olen asettanut hakukohteeni järjestykseen ja sain niitä täydet yhdeksän. Ensimmäisenä listalla on luonnollisesti Aalto ja toisena Tampere. Muita kohteita listalla ovat mm. informaatioverkostot TKK:lla, taloustiede Helsingin Yliopiston valtsikalla (pääsykoekirja menee kätsysti päällekkäin, Taloustieteen oppikirjan lisäksi luettavaksi tulee muutama luku eräästä englanninkielisestä opuksesta) ja samaisen yliopiston tietojenkäsittelytiede luonnontieteelliseltä erillishaussa. Jos ei ala koulupaikka napsahtamaan, niin luovutan ja syrjäydyn.

Sellainen asiatilkkutäkki tänään. Jatkan lukemista.

2 kommenttia:

  1. Kiitos blogistasi!
    Oon itsekin hakemassa kauppikseen, käytännössä tokaa kertaa, periaatteessa kolmatta. Sä kirjoitat ihan mielettömän hyvin, hauskasti ja luovasti, voisin lukea sun kirjoituksia useamminkin! Pidähän tyyli yllä, pysyn täällä tsemppailemassa ja potkimassa tarpeen mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, en voi uskoa että joku:

      a) Luki tämän
      b) Pitää sitä hyvin kirjoitettuna!

      Otan sen kohteliaisuutena, kiitos oikein paljon! Onnea koitokseen myös itsellesi!

      Poista